Är man sugen på att köpa en espressomaskin Krups så finns det en del att välja bland. Krups kommer ut med nya espressomaskiner ganska regelbundet, alltid uppdaterade med det senaste. Köper man en espressomaskin Krups kanske man betalar lite mer än man gör för de allra billigaste varianterna, men det får man snabbt igen i kvalité.

Det finns en mängd olika faktorer som spelar in i hur man tillreder en riktigt god espresso. För att ta det från början så är ju själva kaffet en väldigt viktig startpunkt. Generellt sett säger man att Arabica bönan är den bästa kaffebönan, den är mildast och vänligast i smaken även om det såklart varierar väldigt beroende på dess kvalité. När det gäller espressokaffe har man dock kommit på att det är till kaffets fördel att bestå av en mix av arabicabönor och robustabönor. Robustakaffe är starkare i både koffeinhalt och smak än arabicakaffe och ger dessutom kaffet en lite bittrare ton, vilket brukar föredras i espressokaffe.

Nästa viktiga steg är såklart rostningsgraden, men här är det helt upp till personlig smak att avgöra om man vill ha sitt kaffe mörkrostat eller ej. För espresso är det ofta gott om kaffebönorna är ordentligt rostade. När man har hittat en kaffesort som man gillar så är nästa steg att se till att malningsgraden blir lagom. Maler man kaffet för grovt så rinner vattnet igenom för snabbt och ens espresso blir blaskigt och maler man det för fint så får man motsatt effekt – ett beskt och bittert kaffe.

Malningsgraden hör lite ihop med nästa steg – tampningen som innebär att pressa kaffet i sitt filter. Att avgöra hur pressat det bör vara är svårt innan man har erfarenhet. Man får helt enkelt testa sig fram tills man blir nöjd.

Dessa steg är de viktigaste att kunna och en riktigt bra början. Köper man en espressomaskin Krups – eller annat märke – så finns det fyra olika typer att välja mellan: podmaskin, helautomatisk maskin, halvautomatisk maskin, pistongmaskin, samt några varianter som går lite över gränserna. Till de första två behöver man inte kunna något vad gäller tillredningen – man behöver bara se till att man köper gott och färskt kaffe. Till den halvautomatiska behöver man känna till de steg vi gått igenom här och till pistongmaskinen ska man dessutom kunna ställa in rätt tryck och temperatur manuellt. Det är vanligtvis riktigt entusiastiska espressoälskare som införskaffar en pistongmaskin – eller proffs i café- och kaffebranschen.

De flesta moderna espresso maskiner har idag inbyggd mjölkskummare, med undantag från de allra enklaste varianterna och märkena. En mjölkskummare används för att skumma mjölk till diverse kaffedrinkar med espresso som bas, exempelvis den väldigt populära cappuccinon som består till lika delar kaffe och mjölk. Mjölkskummare går även att köpa separat och idag kan man hitta automatiska mjölkskummare från bl a Krups. Toppen för alla oss som tycker att skumningen med skumstav är klurigare än själva kaffebryggandet.

Espressomaskinerna av idag är både nätta och lätta att använda – i synnerhet de automatiska varianterna. Det mesta sker med ett enkelt knapptryck, till och med rengöringen! En espressomaskin Krups är dessutom en fröjd för ögat och ger vilket kök som helst ett riktigt lyft och känsla av stil.