Choklad kaffearomKaffe är världens förmodligen mest allmänt förekommande dryck idag. Världen över dricks det kaffe och då ska man ha i åtanke att kaffet inte upptäcktes och introducerades för allmänheten för mer än några hundra år sedan. Till Sverige kom kaffet på 1600-talet men spreds inte till allmänheten förrän under 1800-talet. Visst är det svårt att tänka sig idag, när kaffet finns överallt runtomkring oss och är nästan lika självklart som vatten.

Kaffet har givetvis orsakat både rabalder och smärre revolutioner, i vissa länder, under vissa tider har det varit helt förbjudet att dricka kaffe – idag är det nästan en märklighet om man inte dricker denna svarta dryck.

Nuförtiden har kaffet många olika ansikten. Det fanns dock en tid då variationen på kaffet bestod i om och hur mycket socker eller mjölk man skulle ha i den heta, svarta koppen. Idag är iskaffe en stor trend i sydligare länder och var man än vänder huvudet så ser man reklam för kaffe. Det är ett gigantiskt koncept. Går man till ett kafé så erbjuder de med största sannolikhet inte bara vanligt bryggkaffe utan även en uppsjö olika kaffedrinkar, oftast är den moderna kaffeälskarens favorit espresso basen i dessa.

Det finns en hel del accessoarer till kaffe idag. Förr gällde som sagt en skvätt mjölk och någon sockerbit som enda tillsatser, men idag är både kryddor, syrups, grädde och olika sorters mjölk vanliga inslag. Med syrups kan man få riktigt annorlunda smaker på sitt kaffe, men nackdelen är att de innehåller vansinniga mängder socker vilket gör att man som hälsomedveten människa antingen avstår eller njuter av dem alldeles för sällan.

Gert Strand heter mannen som ligger bakom framgångssagan Aromhuset. Med detta varumärke har han under många år tagit fram 16 originella aromer för kolsyrat vatten vilka har blivit omåttligt populära i de svenska hemmen. Nu lanserar han även fyra aromer för kaffe: hasselnöt, vanilj, amaretto, också givetvis choklad.

Choklad är som koncept eventuellt lika stort som kaffe, det är en godsak som finns i alla priskategorier och utformningar och få är de som inte älskar choklad – tvärtom finns det många som anser sig fullständigt beroende. Att kaffe och choklad är en klockren kombination behöver inte nämnas, alla kaffefantaster där ute är medvetna om detta. Att nu ha möjligheten att smaksätta sitt kaffe med choklad är något Strand själv spår en given framgång.

En av de största fördelarna med Aromhusets aromer för kaffe är att de är helt fria från både socker och kemiska sötningsämnen, ändå är de otroligt rika på både smak och sötma. Aromhusets Choklad ger en mustig smak av choklad och gör kaffet helt oemotståndligt – utan att tillsätta en enda kalori.

Varje flaska med kaffearom från Aromhuset innehåller 30 ml arom, det är alltså en ganska liten flaska man får hem. Den rekommenderade doseringen är 2/3 kapsyl arom till varje kopp kaffe, men en doseringspipett följer med aromen så att man kan experimentera sig fram till sin egna föredragna dos. Varje liten flaska arom räcker således till ca 15 koppar kaffe. Vilken typ av kaffe man väljer att smaksätta spelar ingen roll.